DIETARI
DIETARI
06/02/2025
Avui ha començat el seminari del segon semestre de primer. El tutor ens ha explicat com durem a terme aquest segon seminari i quines seran les metodologies per fer-ho. Seguidament, ens ha proposat una activitat per conèixer-nos més entre nosaltres i per practicar la narrativa, una de les bases del seminari. Aquesta activitat consistia a ajuntar-nos amb una altra persona del seminari i anar a xerrar per explicar-nos el següent: qui érem i com ens definíem, que ens motivava socialment i en l'oci, i dues anècdotes de les quals una seria mentida, però no podíem dir quina. Un cop ens havíem explicat això, ens havíem de gravar explicant-ho, cada persona parlant de la seva parella, i més tard ho projectaríem a classe i intentaríem endevinar quina era l'anècdota falsa i quina la verdadera.
Gràcies a aquesta activitat he pogut conèixer més als altres companys, però també m'he adonat de com en pot ser de difícil en alguns casos veure una mentida si està molt ben explicada. Al principi he intentat guiar-me per l'anècdota més llarga pensant que era la verdadera perquè estava més detallada, però m'he adonat que en algun cas no era així, com per exemple en el de la Paula. Ella explicava com li havien robat el mòbil i després com un dia de festa li havien pegat, estirat dels cabells i havia acabat a l'ambulància, aquesta segona a ser la més detallada, he pensat que seria la verdadera, però ha resultat ser a la inversa.
11/02/2025
En la primera hora i quaranta-cinc del seminari d'avui hem creat una història a través d'una imatge. Al principi pensava que em costaria bastant poder imaginar-me una història a partir de la imatge que se'ns ha mostrat, ja que no tinc gaire imaginació, però en quant he començat a fer la pluja d'idees ha canviat la situació i he començat a desenvolupar el treball sense complicacions.
Pel que fa a la segona part del seminari, se'ns ha explicat i introduït el concepte d'estètica i de cànon estètic abans de començar les presentacions. Avui he descobert que tenia un concepte equivocat del que és l'estàtica, jo desconeixia que l'estètica també pot ser l'horror, coses lletges, no agradables, etc., sinó que és allò que apel·la els nostres sentiments. Finalment, les presentacions m'han semblat bastant interessants i m'han generat ganes de llegir-les, veure-les o escoltar-les.
13/02/2025
El dia d'avui hem començat l'obra "Hamlet, però abans d'endinsar-nos en la lectura se'ns ha posat en context, cos que considero que ajuda molt a fer la lectura més àgil. No hem començat pel principi, sinó que hem saltat directament a la trobada entre en Halmet i l'espectre del rei, en la que li deia que havia sigut assassinat en mans del seu germà. Després de fer una lectura individual, hem fet una lectura en veu alta, la qual s'ha anat intervenint per explicar-nos diferents conceptes o paraules que podíem desconèixer, com per exemple, l'adjectiu abjecte, perquè era un crim contra natura, la paraula luxúria i lasciva, també unció i jaç.
Més tard hem marxat a la biblioteca per dur a terme la tasca a la qual li destinaríem una hora i mitja del matí, aquesta tasca consistia a refer en mode de relat la part en què l'oncle d'en Hamlet enverina al rei i posa fi a la seva vida. En primer lloc, m'agradaria dir que aquesta tasca se m'ha fet més complicada que l'anterior, ja que ara, no tenim total llibertat per construir el relat. Aquest fet també ha fet que trobes el temps molt just.
Un cop hem tornat a l'aula, per acabar el seminari d'avui, hem llegit els treballs dels nostres companys del dia anterior i hem hagut de fer un critica. En el meu cas era un relat molt detallat el qual et posava en context com he dit molt detalladament i explicava tots els successos així també. També aconsegueix que el lector faci una reflexió sobre el concepte de deixar el passat enrere.
18/02/2025
El dia d'avui hem aclarit dubtes sobre el primer acte de Halmet, en el que se m'han aclarit molts qüestions i he pogut veure algunes referències en les quals no m'havia fixat.
A la segona part del seminari ens hem repartit per grups per preparar la presentació sobre les nostres revistes per la setmana que ve.
27/02/2025
El seminari d'avui l'hem dedicat sencer a la revista. Primerament, hem decidit quin tipus de text faríem per cada xarrada entre tots, més tard ens hem dividit en grups per treballar i/ poder avançar en el tema de les entrevistes, la publicitat, la portada, curiositats de dins de la revista, etc.
04/03/2025
El dia d'avui l'hem dedicat també a fer el seminari durant les tres hores. Ja s'havia avançat bastant la sessió passada, però durant aquesta hem pogut acabar altres temes com la publicitat, la portada i la contraportada, continuar amb les curiositats i amb les introduccions als reportatges i articles.
Jo per la meva part he creat la contraportada en la qual hem decidit afegir el següent llançament de la revista, així que, per tant, he dissenyat també la pròxima revista per incloure-la a la contraportada. Aquest cop ens he vist més units treballant i ens hem pogut comunicar i entendre més que anteriorment.
06/03/2025
Avui, novament ens hem dedicat les 3 hores a la revista, i ja ha quedat la majoria de coses acabades, de manera que només ens queda afegir fotos i el text final dels articles, reportatges i les entrevistes.
13/03/2025
Durant el seminari d'avui hem perfeccionat totes les errades de la revista i ho hem seguit fent durant la tarda. Des de peus de fotos, destacats, continguts, tipologies, l'eco del seminari, etc.
18/03/2025
Avui, hem arribat tots amb una gran por al seminari, ja que no sabíem si després de la dura i llarga sessió de treball del dijous, els nostres esforços es veurien reflectits en el resultat de la revista, no sabíem si el que havíem fet agradaria. Quan hem sortit de l'aula i se'ns ha dit que havíem fet un bon treball, a tots se'ns ha tret un gran pes de sobre, i tot i alguns errors i imperfeccions que se'ns ha comentat després, ens hem sentit realment orgullosos. El seminari d'avui m'ha ajudat a reflexionar sobre el treball en equip, cosa que és totalment diferent del treball en grup, i que havíem treballat de manera molt separada i desordenada, però gràcies a aquesta experiència que se'ns ha brindat, hem pogut aprendre molt i posar-nos en el paper de què ens espera el dia de demà.
25/03/2025
Durant el seminari d'avui hem gaudit de les presentacions orals de l'Alex i el Pol, els quals ens han explicat la pel·lícula de coco, la qual té uns rerefons molt macos sobre la visió dels morts, i una cançó valenciana la qual ens parla de la lluita de la classe obrera. Després hem llegit un relat molt curt sobre una dona que rentava els plats i es feien petits, i que ella amb els plats també anaven fent-se petita. Aquest relat juntament amb les presentacions dels companys m'han fet reflexionar i entendre que darrere d'una simple història sempre hi ha una segona història amagada. Hem acabat la classe veient un fragment d'un curt de Chaplin i fent una sinopsi d'ell.
27/03/2025
En el seminari d'avui m'ha tocat fer la presentació sobre enjoy the silence, la qual em va agradar molt preparar-la i hem pogut extreure diferents reflexions i conclusions sobre la música i el silenci. També hem presenciat la presentació sobre el llibre "el Príncipe de la Niebla". Jo ja m'havia llegit aquest llibre i de fet va ser el primer llibre que vaig llegir que vaig gaudir i em va agradar, i recordar-lo m'ha fet tenir ganes de tornar-lo a llegir.
En la segona part del seminari hem intentat començar una sinopsi sobre el curt que vam veure ahir, el qual ens ha costat molt i ens hem adonat que era realment difícil. Per acabar, hem vist l'inici d'una pel·lícula per després poder-la passar a una narració.
01/04/2025
Avui hem continuat fent la sinopsi que vam deixar inacabada l'últim dia, hem corregit 2 relats i mig dels quals vam fer la setmana passada i m'he pogut adonar de moltes errades que fem i no ens n'adonem, i també al principi del seminari l'Oriol ens ha presentat el llibre de Kafka, el qual vaig llegir durant l'ESO, però no el vaig interpretar de manera tan profunda com ell, m'ha agradat que hagi compartit aquestes visions també amb nosaltres.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada